De trouwceremonie; hetgeen waar het allemaal om draait tijdens jullie bruiloft!


Hét moment waarop het ja-woord en de eerste kus als zijnde man en vrouw wordt gegeven. Maar hoe verloopt zo’n plechtigheid eigenlijk? Of eigenlijk; hoe zouden jullie het willen? Want niets moet, maar alles kan en mag. Om een idee te krijgen van mogelijkheden, hebben we deze voor jullie op een rijtje gezet.


De entree

De gasten zitten en de muziek (live of niet) wordt ingezet. Komt het bruidspaar hand in hand binnen? Of wordt de bruid weggeven door haar vader? In dit tweede geval dient de bruidegom al bij het “altaar” te staan en neemt zijn bruid als het ware over van haar vader. Wanneer een bruid graag wordt weggegeven, kan de bruidegom er ook voor kiezen om zijn eigen entree te maken. Het is dan ook leuk om met een eigen liedje “op” te komen, vergezeld door zijn moeder of misschien wel een kind of de kinderen. Zien jullie het al voor je hoe ze jullie liefdespad bestrooien met rozenblaadjes?


Welkom

Na een spetterende binnenkomst van het bruidspaar heet de ceremoniespreker of BABS jullie gasten welkom. Dit is ook het moment waarin ook eventuele praktische zaken meegedeeld kunnen worden zoals bijv.: gelieve geen gebruik te maken van mobieltjes tijdens de ceremonie. Ook is dit het uitgelezen moment om naast het bruidspaar nog andere, speciale gasten te verwelkomen. Denk hierbij aan een woordje richting ouders, grootouders, en/of getuigen.


Het liefdesverhaal

Dan begint het echt! De ceremoniespreker vertelt jullie bijzondere liefdesverhaal. Dit kan op een formele wijze, maar kan zeker ook op een luchtige en humoristische manier. Wij luisteren ook goed naar dit verhaal zodat we de traantjes en schaterlach met onze camera’s zeker niet missen.


De trouwgeloften

Daar sta je dan, samen voor het altaar. Klaar om elkaar het jawoord te geven. Maar waar zeg je eigenlijk ja op? Wat houdt het huwelijk, wat jullie aangaan, eigenlijk in? Een trouwgelofte of trouwbelofte zoals het ook wel wordt genoemd, is hetgeen jullie elkaar gaan BELOVEN. Toch vinden sommige bruidsparen dit net wat te spannend en kiezen ervoor om de geloften op een ander moment, wanneer ze samen zijn, naar elkaar uit te spreken. Maar er zijn ook romantische alternatieven, zoals een gedicht of een mooi piano spel.


Het ja-woord

Na de vele lieve woorden is dan het moment der momenten: het jawoord dient te worden gegeven. Het bruidspaar wordt gevraagd te gaan staan en antwoord te geven op de officiële (of ceremoniële) vraag van de ceremoniespreker. En dan… nog even wachten met de kus, want de ringen worden gebracht. Deze speciale taak wordt vaak gegeven aan de (bruids-)kinderen, maar jullie trouwe viervoeter kan natuurlijk ook. Zodra de ringen om elkaars ringvinger zijn geschoven is het dan ein-de-lijk tijd om elkaar te kussen! 


Tekenen van de akte en afsluiting

Dan is het tijd voor wat papierwerk: het tekenen van de akte door de getuigen en het bruidspaar. Om te voorkomen dat dit moment ongemakkelijk wordt, adviseren wij altijd om wat muziek aan te zetten op de achtergrond (of live te spelen). Na het tekenen wordt iedereen bedankt en volgen er vaak instructies wat er van de gasten daarna wordt gevraagd. Hierna is het aan het bruidspaar om de ceremonie te verlaten. Dit kan zonder extra toeters en bellen, maar kan natuurlijk ook via een haag van mensen/gooien van rijst/bellen blazen, etc. Ohhh ja, en natuurlijk niet te vergeten een groot applaus.


Omdat wij altijd met zijn tweeën zijn hoeven we helemaal niets te missen van jullie bruiloft. Miranda neemt meestal de lead tijdens de ceremonie. Zij zorgt ervoor dat de momenten die je niet over kunt doen in ieder geval goed in beeld gebracht worden en haar focus ligt hierbij dus vooral op jullie. Saskia fotografeert deze momenten vanuit andere hoeken en heeft de aandacht voor jullie gasten en alles wat er onverwachts gebeurt. Het kan ook zijn dat ze tijdens de ceremonie even naar een andere ruimte gaat waar op dat moment de champagne glazen ingeschonken worden en waar jullie prachtige bruidstaart net de finishing touch krijgt.Met ons erbij heb je meer dan het totale plaatje!