Tips voor spontane groepsfoto’s

 

Jullie vinden groepsfoto’s belangrijk! Want hier staan de mensen bij elkaar die jullie het meeste dierbaar zijn. Jullie zijn allergisch voor stijve foto’s dus ook voor stijve groepsfoto’s. Maar hoe kun je zorgen dat ook deze foto’s spontaan zijn? De fotograaf zal voor een groot deel in the lead zijn, maar wat kunnen jullie zelf doen om dit zo leuk mogelijk te laten zijn?

 

1. Maak een lijstje

Door een lijstje te maken zorg je ervoor dat je niemand vergeet. Ook kan je hierdoor rekening houden met de volgorde, zoals starten met oudere mensen omdat die soms niet lang op hun benen kunnen staan. Je kunt bijv. een lijstje geven aan je ceremoniemeester die ervoor kan zorgen dat iedereen klaar staat. Deze structuur zorgt voor ontspanning bij de gasten en daardoor kan iedereen lekker zichzelf zijn op de foto.

  

2. Maak groepsfoto’s op verschillende momenten

Meestal worden groepsfoto’s tijdens de borrel ingepland, dus na de ceremonie als iedereen een drankje op heeft en een stukje taart in de maag. Het is dan meestal nog licht en je hebt genoeg tijd. Ook zien we wel eens dat de groepsfoto’s met de familie in de ochtend vlak na de firstlook worden gemaakt. Daardoor kun je al een paar foto’s van je lijstje strepen en heb je in de middag meer tijd om te borrelen. Niet alle groepsfoto’s hoeven gemaakt te worden tijdens een vast moment, maar je kunt het ook loslaten en gedurende de dag met wat mensen op de foto gaan. De foto’s hieronder zijn voorbeelden van zulke momenten!

r wat kunnen jullie zelf doen voor spontane groepsfoto’s? 

 

3. Afleiding

We hebben zo onze trucjes om mensen losser te maken tijdens de groepsfoto’s. Een hele simpele is om eerst een foto te maken waarbij mensen in de camera kijken en daarna te vragen of de mensen elkaar willen aankijken. Omdat dit onverwachts is en iedereen zo dicht bij elkaar staat is dit gegarandeerd grappig. Wat ook heel leuk is als je als groep hand in hand naar voren loopt. Maar zelfs een been optillen kan er al voor zorgen dat jullie de slappe lach krijgen. Wat wij merken is dat mensen in een groep vaak vanzelf al een beetje gek doen.

 

4. Niet te veel foto’s

Met veel gasten heb je al snel te neiging om veel te veel groepsfoto’s te maken. Maar jullie tijd is beperkt en op een gegeven moment is het leuker om met mensen te kletsen dan te poseren. Als je slimme lijstjes maakt en leuke combi’s kun je met 20 foto’s iedereen op de foto krijgen. Tip: maak anders een lijstje ‘must haves’ en een ‘nice to haves’.

 

Benieuwd naar nog meer foto’s van ons; kijk dan hier!!