We willen graag spontane foto's


Dit horen we vaak tijdens het kennismakingsgesprek met onze bruidsparen. Behalve die opmerking krijgen we vaak deze vraag: “We zoeken nog een locatie voor de fotoshoot, kunnen jullie ons helpen?” Of de opmerking: “Wij houden er niet van om op de foto te gaan.” Vandaar deze blog met een aantal tips die kunnen helpen om jullie shoot zo ontspannen mogelijk te maken.  


1.Welke sfeer past bij jullie dag?

 

Hebben jullie een favoriete plek waar je graag komt? Is het in te passen in jullie dag planning om daarheen te rijden?

Hebben jullie een industriële locatie in de stad? Laat gebouwen dan de achtergrond zijn. Wanneer je landelijk trouwt, dan is de natuur een perfect decor!  

Deze foto van Lilly en Marien en is gemaakt op de plek waar ze regelmatig wandelen en joggen. Romantisch en waardevol!


2. Zorg voor voldoende licht

Maar ook voor schaduw. En zonder al te ingewikkeld te worden: licht is alles in fotografie. Het is fijn als er genoeg licht is op de fotoshootlocatie en voor de variatie is het fijn als er ook genoeg schaduwplekken zijn, zoals bomen. Vaak, vooral in het begin en aan het eind van het seizoen, valt het lage licht prachtig door de bladeren en dat geeft een schitterend effect. 

Wij weten precies welke doorkijkjes we moeten zoeken en welke vergezichten voor het “Wow” effect zorgen.

 

 

 

 3. Neem de tijd

Om helemaal te kunnen ontspannen, raden wij onze bruidsparen altijd aan om ruim de tijd in te plannen voor de fotoshoot. De shoot is juist ook een moment waarin jullie lekker samen zijn en waarbij je elkaar nog eens goed in de ogen mag staren en de tijd even kunt vergeten. We vinden het werken op een rustige locatie in de natuur heel fijn en hebben minstens 1,5 tot 2 uur nodig om het beste uit jullie en jullie locatie te halen.

Een rustige locatie is makkelijker gevonden dan je in eerste instantie denkt. Hiervoor kun je bijvoorbeeld Google Maps gebruiken en met de verkenner zie je heel makkelijk of er mooie locaties in de buurt zijn van jullie trouwlocatie. Ga daar dan eens een rondje wandelen, zodat je niet alleen bij de standaardplekken komt, maar misschien wel een hele mooie treurwilg of een oude schuur ontdekt.

Maak er een gezellig middagje of avondje weg van, ook dat is zo belangrijk in de tijd richting de bruiloft.

En soms is het heel makkelijk en heeft er iemand in jullie omgeving bijv. een mooie, verweerde tuin met appelbomen of een oude schuur. Ga voor 1 of maximaal 2 locaties. In de foto’s gaat het vooral om jullie.

 
4. Hot Shot

Laat een foto maken net nadat de ceremonie is geëindigd. Jullie zijn dan net getrouwd en je zult zien dat jullie lach en uitdrukking onbeschrijfelijk is. Zorg dat je dit moment vereeuwigt! 

 

5. Het weer tijdens de shoot

Of het nu regent of jullie genieten van een stralende zon, betrek het weer van de dag in jullie trouwfoto's. Regent het dat het giet op je bruiloft? Ga op de foto met paraplu's. Sneeuwt het? Dan fotograferen we jullie neefjes die een sneeuwballengevecht houden. Zo laat je écht de sfeer van jullie dag naar voren komen op de trouwfoto's! Als je de foto's later terugziet, dan krijg je juist dat gevoel van jullie trouwdag weer terug!

 

6. Shoot met zonsondergang

 Wij zijn grote fans van zonsondergang. Als we mochten kiezen wanneer we het liefste zouden shooten, dan zou het in het gouden uurtje voor zonsondergang zijn. Het licht is dan op z’n mooist, dus plan vooral nog even een klein moment in. Vaak valt dit precies tussen het diner en het begin van het feest in, dus een perfect moment om er even samen tussen uit te knijpen! Hier heb je helemaal niet veel voor nodig.

Een foto bij zonsondergang brengt de romantiek echt tot leven!

Ondertussen benieuwd naar nog meer van onze foto’s, kijk dan hier!